Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • kaneel

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant er af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  5. Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  8. Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde kipkarbonades en broccoli

Hiervoor heb je nodig…

  • 2 gegrilde kipkarbonades
  • 500 gram broccoli