Spinning-team Sportscenter Time Out haalt geld op voor Sophia kinderziekenhuis!

Het spinning-team van Sportscenter Time Out heeft keihard zijn best gedaan voor kinderen met een chronische ziekte. Op zondag 17 februari 2019 hebben deze toppers, in een zaal vol met andere spinning-teams, alles gegeven om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit initiatief.
Inmiddels hebben zij al €1.998 opgehaald!

Lees hieronder meer over het initiatief:

”In 2019 sporten wij voor kinderen met een chronische ziekte
Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis helpt kinderen met een chronische (langdurige) ziekte. In Nederland gaat het om 14% van de kinderen en jongeren onder de 18 jaar, dat zijn maar liefst 500.000 kinderen. Deze kinderen sporten en bewegen minder omdat ze zich fysiek beperkt voelen en angstig zijn. Ook vinden de ouders het vaak eng om hun kind te laten bewegen.

Toch is het erg belangrijk om op jonge leeftijd voldoende te bewegen. Niet alleen om fysieke achteruitgang te voorkomen, maar ook omdat sport een belangrijke sociale activiteit is. Niet sporten betekent doorgaans niet meedoen. Niet meedoen met gym, niet mee naar een zwemfeestje, geen tikkertje buiten spelen. Niet sporten betekent het missen van een hoop gezelligheid. En daar worden kinderen ongelukkig van.

Uit onderzoek van onze sportarts Linda van den Berg blijkt sporten effectief bij chronisch zieke volwassenen. “Om uit te zoeken of deze positieve effecten ook voor kinderen gelden, is onderzoek nodig. Daarom wil het Sophia voor deze kinderen een beweegprogramma op maat maken”, vertelt ze. Onderdeel van dit programma is een meting van hun spierkracht en uithoudingsvermogen. Daarna volgen de kinderen een speciaal voor hen samengesteld trainingsprogramma bij hun eigen fysiotherapeut, onder toezicht van Linda. Zo kunnen we bepalen welk programma het beste werkt voor bijvoorbeeld kinderen met een hart- of longafwijking, spierziekte of darmziekte.

Op deze manier hopen we dat chronisch zieke kinderen veilig voldoende conditie opbouwen en meer vertrouwen krijgen om weer gerust te gaan sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Hiermee hopen we ze gezonder en gelukkiger te maken, zodat ze nooit meer aan de zijlijn hoeven te staan. ”

Doneren kan nog steeds via: https://www.sportenvoorsophia.nl/team/time-out/doneren